top of page
Zoeken

5 TIPS OM TE LEREN OMGAAN MET STRESS

Bijgewerkt op: 10 mei 2020

Stress hoeft niet altijd negatief te zijn: het kan voor een adrenaline boost zorgen die je helpt om doelen te bereiken. Chronische stress echter is minder gunstig.


Stress lijkt wel hét woord dat deze tijdsgeest kenmerkt. Wat is dat juist, stress? Welke soorten vallen er te onderscheiden? We vinden het terug in zowel de persoonlijke sfeer als in de werkomgeving, het dient zich aan in tal van verschijningsvormen zoals: het halen van deadlines, verantwoordelijkheden, gepieker over het verleden, heden en de toekomst, stress door angsten, gebrek aan zelfvertrouwen of door andere emoties zoals verdriet, boosheid, eenzaamheid, frustratie, moedeloosheid,…

De vraag is vooral: hoe leren we omgaan met stress? Dit gaat van het herkennen tot het reguleren ervan. Omgaan met stress kan je leren, het is zelfs makkelijker dan je zou denken.


IN 5 STAPPEN LEREN OMGAAN MET STRESS


Neem even de tijd om aan de slag te gaan met dit thema.

Benodigdheden: pen, papier, 15 minuten tijd voor introspectie.


  1. Identificeer waar situeren de stressprikkels zich voor mij? Breng ze in kaart, schrijf ze op.

  2. Hoe ga je er momenteel mee om?

  3. Formuleer voor jezelf op welke manier je zou willen omgaan met stressprikkels.

  4. Hoe ga je dat doen? Kijk hieronder voor een lijst met tips om aan stressreductie te doen. Iedereen is anders dus denk ook even na wat jou persoonlijk helpt om met stress om te gaan.

  5. Evaluatie, bijsturen & finetunen: evalueer na 1 week hoe de evolutie verloopt. Ben je tevreden? wat kan er nog beter? wat zou je nog meer kunnen doen om stresslevels naar beneden te halen? Kijk eventueel terug naar de lijst met tips.


Hoe stress je hersens beinvloed37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page