top of page
We begrijpen dat hypnose veel vragen kan oproepen.
Misschien vind je jouw vraag hieronder.
Vind je geen passend antwoord? 
We staan je graag te woord via onze contact pagina.

Wie is Candice Nuyttens?

Candice Nuyttens is een ervaren hypnotherapeute. Ze helpt al jaren mensen bij tal van issues middels hypnose therapie. Duizenden hypnose sessies aan ervaring, nu ook gebundeld in de vorm van zelfhypnose audio's. Deze audio's kan je thuis beluisteren zo vaak je maar wenst.

Ook kan je bij Candice tercht voor een privé hypnose sessie in een van haar praktijken of online vanuit het comfort van je thuis. De website van de praktijk vind je hier.

 

 

 

Wat is hypnose?

Hypnose (uit het Grieks, hypnos, slaap) is een kunstmatig opgewekte trance, gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid voor suggestie. De (audio)hypnose wordt uitgevoerd door opgeleide hypnotiseurs, die een speciale procedure volgen om de geest van de behandelde persoon in een tranceachtige toestand te brengen. Het is een kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn waarin men ontspannen en geconcentreerd is op een onderwerp. Iemand onder hypnose bevindt zich in een toestand tussen waak en slapen. Op dit moment worden suggesties in het onderbewustzijn geplant. Dit gebeurd automatisch en hoef je niks speciaals voor te doen.

 

Hoe werkt het precies, nadat ik de audiohypnose heb gekocht?

 

Je ontvangt na aankoop direct een downloadlink op je scherm EN je krijgt een email met de factuur en de download mp3. Het betreft een mp3 die je op elk device (computer, laptop, tablet of telefoon) kan beluisteren. De downloadlink blijft 30 dagen geldig. In die tijd kan je het bestand dus opslaan. Simpel en snel.

 

Beluister deze opname op een veilige plaats. Beluister deze opname niet al rijdend. Zet je ergens comfortabel waar je niet gestoord kan worden en maak gebruik van een hoofdtelefoon voor het beste resultaat. Schakel telefoons uit. Neem even tijd voor jezelf.

 

Wanneer er tijdens het beluisteren van deze opname in je omgeving iets gebeurt dat je aandacht absoluut nodig heeft dan zal je onmiddellijk voldoende alert zijn om te kunnen reageren. Ook al ben je in een diepe hypnose, je zal steeds veilig zijn. Je kan op elk moment zelf uit hypnose komen als dit nodig zou zijn.

 

Waarom zou ik kiezen voor een audiohypnose?

 

Hypnosetherapie gaat rechtstreeks naar de kern van het probleem, dat vaak op onderbewust niveau zit. Hypnosetherapie omzeilt daarbij de kritische, bewuste geest. Het zet ongewenste gedachten, gevoelens en gedragingen om naar nieuwe, gewenste varianten, van binnen uit en op een diep, onderbewust niveau. Het pakt het probleem bij de wortels aan (niet enkel de symptomen) én behandelt ze.

 

Via hypnosetherapie worden positieve suggesties genesteld in het onderbewustzijn wat ervoor zorgt dat je kan aanpassen wat je denkt, hoe je je voelt en hoe je je gedraagt. Hierdoor is hypnose een zeer krachtige tool. Het maakt dat je bergen kan verzetten, obstakels kan overwinnen en dingen kan aanpakken die je nooit voor mogelijk hield.

 

Is hypnose hetzelfde als slapen?

 

Hypnose is geen slaap. Het woord 'slaap' wordt wel regelmatig gebruikt, maar dit is een soort van trigger om de staat van hypnose te induceren. Tijdens hypnose ben je dus met je bewustzijn bij de sessie maar door de hypnotische staat ben je op onderbewust niveau extra ontvankelijk voor de positieve suggesties die in verband staan met het gewenste doel.

 

Verlies ik de controle of word ik niet meer zelf "wakker"?

 

Onder hypnose ben je nog steeds bij bewustzijn en zal je geen dingen doen die je normaal niet zou willen doen. Ook dingen die je normaal gezien niet zou zeggen zal je ook onder hypnose niet vertellen. Dat is een fabeltje. Je houd volledig de controle en kan er altijd zelstandig mee stoppen.

 

In de 4000 jaar dat hypnose gebruikt werd is er nog nooit iemand 'blijven steken' in hypnose. Wat wel vaker gebeurt is dat mensen liever nog langer in hypnose zouden willen blijven, omdat ze het er zo fijn vinden.

 

Hoe weet ik of ik in hypnose ben en of het effectief is?

 

Sommige mensen denken dat ze niet in hypnose waren als ze alles kunnen horen hebben dat er tijdens een sessie werd gezegd. Andere mensen denken dan weer dat ze niet in hypnose waren als ze zich niet veel herinneren van wat er gezegd werd tijdens de sessie.

 

Het is zo dat je soms een diepe hypnotische ervaring zal hebben en andere keren misschien gewoon een heel relaxed gevoel. Het is niet zo dat je buiten bewustzijn bent in hypnose maar eerder in een parrallelle staat van bewustzijn waarbij je nog weet hebt van je gedachten en van waar je bent. Het is normaal om tijdens een hypnose sessie om in en uit hypnose te gaan, het ene moment dieper dan het andere.

 

De diepte van hypnose hoeft niet altijd evenredig te zijn met het resultaat. Het gebeurt wel eens dat cliënten die aanvankelijk het idee hadden dat ze 'niet onder hypnose' geweest waren (omdat ze nog steeds alles konden horen) ons tot hun grote verbazing meldden wat voor fantastische resultaten ze hadden dankzij de sessie.

 

Wat is het voordeel van een audiohypnose ten opzichte van een live hypnose?

 

Het voordeel van een audio hypnose is dat je het bestand hebt gedownload op welk device je maar wil. Je kan het zo vaak luisteren als je wil. Soms is de kracht van herhaling zeer effectief. De prijs is een stuk goedkoper dan die van een live hypnose sessie. (Die al snel 150 euro kost)

 

Wat zijn de ervaringen?

 

De ervaringen zijn uiterst positief te noemen. Veel mensen hebben baat bij hypnose. Doordat de audiohypnose vaker beluisterd kan worden is de effectiviteit van de hypnose zeer groot. De audiohypnoses zijn door zeer ervaren hypnotiseurs ingesproken. Jaren aan ervaring en duizenden live hypnose sessies zijn gebundeld in de meest voorkomende therapeutische audiohypnose sessies. Je vind ze terug in onze shop.

bottom of page