top of page
Zoeken

EEN PROBLEEM VOOR ELKE OPLOSSING OF EEN OPLOSSING VOOR ELK PROBLEEM?

Bijgewerkt op: 9 mei 2020

"JA MAAR, HET PROBLEEM IS.."


Misschien ken je wel mensen die voor elke oplossing een nieuw probleem opperen? 

Op probleemoplossende suggesties wordt dan vaak geantwoord met: "ja, maar...". Het vinden van beperkende antwoorden gaat dan heel snel en vlot: "ja, maar dat gaat niet want.., dat is onmogelijk want..., ja, maar dat is moeilijk want..., ja, maar het probleem is...,...". Het maakt niet uit welke oplossing er aangehaald wordt, de defensieve antwoorden volgen heel snel en doven instant elk mogelijk lichtpuntje.

Het in stand houden van problemen, beperkingen en belemmeringen kan een gewoonte geworden zijn. Een patroon waarin men zich heeft vastgereden.

Misschien betrap je jezelf erop dat je dit zelf ook (af en toe) doet?

DE OPLOSSING?

Patronen herhalen die niet het gewenste resultaat hebben zullen niet plotsklaps wél het juiste resultaat opleveren.

Leg de focus op mogelijkheden in plaats van beperkingen. Train jezelf in het zien ervan. Je kan telkens weer kiezen om in mogelijkheden en oplossingen te denken en je kan ook kiezen voor een probleem instandhoudende, belemmerende, beperkende houding. Het gaat er maar om wat je zelf wil. Wil je graag klagen, puffen en zuchten? Of wil je liever in alles mogelijkheden zien?


Het leven kan soms heftig zijn. Onrechtvaardig. Kut. 


Maar gaan we het dan nog "kutter" maken? Of nemen we de hindernissen die genomen moeten worden, met de ingesteldheid dat alles je iéts bijbrengt. 

Word je bewust van de momenten waarop de keuze hebt. Word je bewust van jouw patronen. Vaak zijn dit automatismes, gestuurd door jouw onderbewustzijn. 

Van zodra je voor jezelf beslist hebt dat je meer in mogelijkheden wil denken, in oplossingen, dan is dit ook te bereiken. 

Van zodra je een beter beeld hebt van jouw patronen is het ook makkelijker om die aan te passen, ze te vervangen door nieuwe, meer gewenste patronen.

Je kan dit op bewust vlak bereiken. Met behulp van hypnose gaat dit nog sneller omdat het ook op onderbewust niveau dingen aanraakt. Onze audio hypnose sessies kunnen je daarbij helpen, die je thuis en in alle comfort kan beluisteren hoe vaak je wenst.


Zie het als een spel. Detecteer er los op.


Veel succes!34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page