top of page
Zoeken

Afslanken en slank blijven zonder dieet, kan dat?


Voor velen is diëten, afvallen of afslanken, een werkwoord dat een deel van hun leven is geworden. Vaak gaat dit met de nodige frustraties gepaard. Elk nieuw dieet begint meestal met een dosis goede moed maar gaat al gauw over in een bron van ergernis en frustratie.

Het gevoel van in restrictie te moeten leven, daar word je niet bepaald vrolijk van. Door lange tijd vooral veel te moeten en weinig te mógen word je gefrustreerd waardoor er meestal een moment komt dat je jezelf hiertegen wil verzetten.

Dit is het moment dat je in excessen vervalt. Je hebt er immers genoeg van om jezelf alles wat fijn en lekker is te onthouden. Het valt niet vol te houden om zoveel te moeten en zo weinig te mógen. Ook gaat je lichaam in een soort van ‘spaarstand’ wanneer je dieet, het voelt namelijk aan als een hongersnood, waardoor er een soort van overlevingsmechanisme in werking treedt en je lichaam heel weinig verbruikt.

Van zodra je terug in je oude patroon vervalt, en je terug meer eet gaat je lichaam deze extra’s vasthouden, opslaan als vetreserve, voor een eventuele volgende ‘hongersnood’. Resultaat: je komt nog meer aan dan voor je dieet woog.

Diëten kan je nooit winnen van je lichaam. Het is als vechten tegen de natuur.

Is alles dan hopeloos? Moet je jezelf er dan maar bij neer leggen? Gelukkig niet.

Wat als je makkelijk kon afvallen zonder dieet? Dat kan. Dankzij hypnose is het zelfs eenvoudig. Afslanken xoor audiohypnose werkt heel goed. Er zijn hele goede resultaten geboekt. Een audiohypnose beluister je wanneer je wil op de plaats die je zelf kiest.


Sommige mensen zijn emo eters, anderen hebben dan weer een suikerverslaving. Het is belangrijk dat de oorzaken van ongewenst eetgedrag aangepakt worden. Vaak gaat het hierbij om een coping mechanisme met een diepere, onderliggende reden.

Enkele voorbeelden:

  • Te grote porties

  • Drang naar zoet, zout of vet

  • Emotioneel eten (oa door: stress, verveling, verdriet, angst, boosheid, frustratie, eenzaamheid, zwaarmoedigheid, onderliggende trauma’s…)

  • Heel de dag door eten

  • Vreetbuien

  • Bijkomen na het stoppen met roken


Er zijn meerdere opties mogelijk, afhankelijk van je behoeften. Het hangt af van hoeveel gewicht je wil te verliezen, de gewenste ondersteuning en de aanpak die je verkiest. Afvallen onder hypnose is makkelijk. Je kiest eventueel in overleg met ons voor een 1 of 3 deluge audiohypnosesessie. Of misschien wil je gaan voor de vurtuele maagband onder hypnose.


Virtuele Maagband

Dankzij de virtuele maagband worden goede resultaten bereikt. Dit is als het ware een ‘hypnotische’ maagring die in een gesimuleerde ingreep onder hypnose geplaatst wordt, zonder daarbij de vervelende bijwerkingen van een echte operatie. Dit is geheel veilig en ook duurzaam, zonder enige complicaties. Dit programma bestaat uit minstens 4 sessies en is geschikt voor:

  • Als je graag gedurende langere tijd ondersteuning geniet (minstens verspreid over 4 sessies).

  • Als je meer dan 10 kg wil afvallen.

  • Indien je al veel diëten geprobeerd hebt.

  • Als je meerdere valkuilen hebt op het vlak van eetgedrag.

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page